دختری از ایران

مرگا به من که با پر طاووس عالمی یک موی گربه ی وطنم را عوض کنم

 
آموزش انیم استودیو، قسمت دوم: Basics....a quick run through
نویسنده : سعیده - ساعت ٢:۳٦ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱۱/۱٩
 

مقدمه

این آموزش یه نگاه کلی هست به ویژگی های عمده ی انیم استودیو، بدون اینکه به جزئیات غیر ضروری بپردازه. هدف این آموزش بیشتر دادن یه دید کلی نسبت به اینه که انیم استودیو چطوری کار میکنه به جای آموزش تک تک جزئیات و خصوصیات. در این آموزش ما یه شکل ساده رو نقاشی می کنیم و ازش انیمیشن می سازیم.

انیمه استودیو چندین گروه ابزار داره، که برای کارهای مختلفی استفاده می شوند. بعضی از این ابزار ها برای ساخت شیء های جدید کاربرد دارند. و بقیه برای تنظیم و انیمیشن کردن این شیء های موجود هستند. گروه های ابزارهای پایه ی انیم استودیو اینها هستند: Draw, Fill, Layer, Camera, workspace.

این آموزش مقدمه ای هستش بر یه مقدار کم از کاربرد گروه ابزارهای Draw, Fill, Layer. و این آموزش به طور ویژه تاکید داره بر هر کدوم از این گروه ها.

کشیدن یک شکل ساده

انیم استودیو رو با دوبار کلیک کردن روی آیکن اون یا انتخاب شرتکات اون در منوی استارت باز کنید. وقتی که یک پروژه ی جدید رو در انیم استودیو می سازید برنامه به این صورت نمایش در میاد:

 

ابزار oval را با کلیک کردن بر آن در تولبار انتخاب کنید. در قسمت tool options در بالای پنجره ی اصلی می تونید چک باکس Auto Fill و Auto Outline رو ببینید. مطمئن شوید هردوی اونها تیک نخورده باشند. ( در حالت عادی ممکنه بخواهید که دایره تون اتوماتیک پر بشه، اما الان اون رو تیک نخورده کنید تا بهتون نشون بدیم که چطور خودتون می تونید یک دایره رو پر کنید.) در پنجره اصلی کلیک و درگ کنید تا یه شکل دایره ای ساخته بشه. می تونید کلید shift رو در حین درگ کردن نگه دارید تا مطمئن بشید که شکل یه دایره شده نه بیضی. سعی کنید دایره تون رو در مستطیل آبی نگه دارید (این مستطیل منطقه ی قابل نمایش در پروژه ی نهایی رو نشون میده). اگر نسبت به دایره ای که ساختید احساس خوبی ندارید فقط کافیه فرمان Edit--->Undo رو از منو بار اجرا کنید. دایره تون باید یه شکلی باشه شبیه این:

پر کردن شکل با رنگ

با استفاده از ابزار های گروه Fill می تونید شکل هایی که با ابزارهای Draw تولید کردید با رنگ پر کنید. فرمان Eddit--->Select All را از منو بار اجرا کنید. (همه ی نقاط دایره اکنون باید انتخاب شده باشند اما ما فرمان Select All رو اجرا کردیم تا مطمئن بشیم). بعد، ابزار Create Shape را از تولبار انتخاب کنید. پنجره ی شما الان باید شبیه این باشد:

 ابزار Create Shape منطقه ای رو نشون میده که آماده است تا پر بشه (ناحیه ی هایلایت شده ی قرمز رنگ). به هر صورت این ناحیه هنوز پر نشده. وقتی که شما راضی بودین تا دایره آماده ی پر شدن بشه کلید اسپیس (فاصله) رو از صفحه کلید بزنید. این کار به انیم استودیو میگه که شما نسبت به پر شدن این ناحیه راضی هستید و میخواید که این تغییر دائمی باشه.

بعد از فشار دادن کلید اسپیس، پنل Style برای تنظیمات رنگ شکلی که هم اکنون کشیدید به کار میاد:

 مستطیل Fill Color را کلیک کنید تا یک رنگ جدید برای دایره انتخاب نمایید و مستطیل Line Color را کلیک کنید تا رنگ خط پیرامون دایره را تنظیم کنید. در نهایت فرمان File---->render را از منو بار انتخاب کنید. یک پنجره جدید برای مشاهده ی وضعیت کنونی پروژه شما باز خواهد شد. بعد از اینکه به خوبی به نتیجه کار نگاه کردید آن را ببندید.

ساخت یک انیمیشن ساده

وقتی شما در انیم استودیو متحرک سازی می کنید، شیء ها را جابجا می کنید و تعدادی Keyframe می سازید. Keyframe نقاطی در زمان است که شیء در آن یک موقعیت خاص پیدا می کند. در نقاط زمانی بین دو Keyframe انیم استودیو به طور اتوماتیک خودش موقعیت اشیاء را محاسبه می کند.

تقریبا بالای پنجره ی Timeline یک خطکش به نمایش در آمده است که شماره ی فریم ها در انیمیشن شما را نشان می دهد. روی شماره ی 36 کلیک کنید تا زمان اکنون روی فریم 36 تنظیم شود:

بعد، از منو بار Edit---->Select None را انتخاب کنید. ابزار Translate Points را از تولبار بردارید. نقطه ی پایین دایره را به سمت بالا کلیک و درگ نمایید تا دایره به شکلی مثل این دفورم شود:

 حالا ابزار Rotate Layer رو بردارید. در پنجره ی اصلی کلیک و درگ کنید تا اینکه همه چیز به موقعیتی مثل این بچرخه:

به تایم لاین برگردیم، روی فریم شماره 72 در خطکش کلیک کنید تا زمان اکنون رو تغییر بدیم. بعد فرمان Draw--->Reset All Points را از منو بار انتخاب کنید تا همه ی نقاط را به موقعیت اولیه خود برگرداند. در ناحیه ی tool option در بالای پنجره ی اصلی دکمه ی Reset را برای ریست کردن چرخش تمامی لایه بزنید.

تبریک میگم! شما یک انیمیشن ساختید! دکمه ی play رو که حدودا پایین پنجره ی اصلی قرار دارد بزنید تا انیمیشنتان را تماشا کنید. وقتی که خوب نگاهش کردید دکمه ی stop را بزنید. البته، شاید این نتونه اسکار ببره، اما شما یه شروع خوب برای یاد گرفتن انیم استودیو داشتید.

در فایل نمونه اون چیزی رو می بینید که انیمیشن شما می بایست تقریبا شبیه اون شده باشه. فایل نمونه رو در انیم استودیو باز کنید و دکمه ی play رو بزنید تا نتیجه رو مقایسه کنید.

دانلود فایل نمونه

شما در این آموزش آموختین چگونه انیم استودیو گروه های مختلفی از ابزارها رو برای کارهای مختلف داره. و حتی یاد گرفتید که چطور چند تا از اونها رو استفاده کنید. شما می تونید تجربه های دیگری با این اطلاعات داشته باشید، شاید دلتون بخواد keyframe های بیشتری اضافه کنید یا چیزهای دیگه. وقتی حس کردید به اندازه ی کافی مسلط شدید به درس بعدی برید.


 
 
آموزش انیم استودیو
نویسنده : سعیده - ساعت ٢:۳٥ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱۱/۱٩
 

خوب همون طور که می بینید این اولین قسمت آموزش انیم استودیو هست.

من ترجیح دادم کار رو با ترجمه ی هلپ برنامه شروع کنم. نسخه ی هفت هم گیرم نیومد و به همون پنج که از توی گنجه در آورده بودم بسنده کردم. امیدوارم به دردتون بخوره.


 
 
آموزش انیم استودیو، قسمت اول: Introduction
نویسنده : سعیده - ساعت ٢:٠٢ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱۱/۱٩
 

در این بخش، ما یه چرخی توی جنبه های مختلف استفاده از انیم استودیو می زنیم. اگر قبلا هرگز از انیم استودیو استفاده نکرده اید درست از همین جا می تونین شروع کنین. حتی اگه شما یک کاربر با تجربه ی انیم استودیو هستید، این ورژن از انیم استودیو تغییرات بزرگی داشته، بنابراین ما توصیه می کنیم این آموزش رو بخونید.

بهترین راه برای شروع کردن، خواندن همه ی قسمت آموزش های پایه است. هر کدام از این آموزش ها به همدیگر وابسته هستند و بر پایه ی مهارت هایی هستند که برای تازه کار ها لازم است و یکی پس از دیگری شما رو به سرعت به مبانی تکنیک نقاشی و انیمیشن انیم استودیو خواهند رساند. به محض اینکه با کاربرد انیم استودیو احساس راحتی کردین، می تونین به بقیه قسمت های آموزش بروید. مجبور نیستید همه ی اونها رو بخونید (اگرچه خوندنش ضرری نداره) اما اونهایی رو که به نظر میاد تکنیک خاصی هستند که میخواین درباره اش اطلاعات کسب کنید انتخاب کنید.

در حین خواندن آموزش یه نگاهتون همیشه به عکس دکمه ی ابزار استفاده شده باشه( برای نمونه add bone اینجا نشون داده شده). وقتی بهتون گفته میشه که یه ابزار بخصوص رو استفاده کنید ما اون رو در یک چنین کادری بهتون نشون میدیم.

در آخر همه ی فایل های انیم استودیو که توی این آموزش ساخته می شوند یا استفاده می شوند همراه انیم استودیو نصب شدند که ما هم اونها رو اینجا قرار میدیم. می تونید اونها رو در پوشه ای که انیم استودیو نصب شده پیدا کنید در پوشه ی tutorial. سعی کنید اون فایل رو باز کنید تا متوجه بشید که کارتون باید چه شکلی از آب در بیاد.

به محض اینکه آموزش رو تموم کنید، می بایست به اندازه کافی با برنامه احساس راحتی کنید تا بتونید خودتون تنهایی اون رو ادامه بدین. به هر صورت این آموزش همه ی جزئیات و کاربرد های انیم استودیو رو به شما یاد نمیده، بقیه ی این راهنما رو در رفرنسی که ویژگی های انیم استودیو رو با جزئیات نشون میده می تونید پیدا کنید. و خوندن اون رو توصیه می کنیم برای اینکه بتونید از همه ی قدرت انیم استودیو استفاده کنید.


 
 
بدون وقفه به ما...
نویسنده : سعیده - ساعت ٤:٥٦ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱۱/۱۸
 

شبیه رند که می ریزد از لبش می ناب
میان روضه به پایت چکیده ام ارباب

شنو ز قطره ی قاصد، حکایتی دارم
از اندرون دل شاعری، ز یک مرداب

خبر رسان همانم، غریبه ای از ری
شمال، گوشه ی شیراز یا قم و داراب

ز بس که بی کس و خسته نفس بدون تو زدیم
حوالی ریه هامان شده است یک تالاب

اگر تو جمعه نیایی چه کار باید کرد؟
فرو شده به دل صخره، آسمان، ای آب

بیا که بی تو شکسته است قاب ثانیه ها
بیا تو تندر و باران ناگهان، سیلاب

هنوز رخصت چادر ز مادرت دارم
هنوز سیب و چفیه نشسته در این قاب

بدون تو، قد و بالای سینه زنها نیز
ز سوز شعر و عطش ها شکسته و بیتاب

بیا به جان عزیزت امام ما، شیطان
بدون وقفه به ما سنگ می کند پرتاب


 
 
حسنی مبارک: آخرین فرعون به تاریخ پیوست
نویسنده : سعیده - ساعت ۳:۳٥ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٩/۱۱/۱٧
 

 

برای دریافت پوستر با کیفیت بالا روی آن کلیک کنید.


 
 
پوستر های دهه فجر. شماره دو
نویسنده : سعیده - ساعت ٤:۳٠ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱۱/۱۱
 

برای دریافت پوستر با کیفیت بالا روی آن کلیک کنید.


 
 
پوستر های دهه ی فجر. شماره یک
نویسنده : سعیده - ساعت ٧:٤۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱۱/۱٠
 

برای دریافت پوستر با کیف بالا روی آن کلیک کنید.


 
 
کوفته برنجی یزدی برای چهار نفر
نویسنده : سعیده - ساعت ٦:٠٦ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱۱/٧
 

کوفته برنجی یزدی برای چهار نفر


مواد لازم:
گوشت قرمز دوبار چرخ شده 150 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
لپه خشک دو سوم پیمانه
برنج نیم دانه یک و یک دوم پیمانه
آلو خراسانی خیس کرده 10 عدد
سیب زمینی های پوست کنده کوچک (به اندازه نارنگی) 8 عدد
تخم مرغ 1 عدد
آرد گندم 1 قاشق غذا خوری
آبغوره، نمک، فلفل، زردچوبه و پیازداغ به اندازه لازم


طرز تهیه:
از شب قبل لپه و برنج را جدا جدا در آب خیس می کنیم. قبل از تهیه غذا آب آن را خالی کرده و هر کدام را در ظرفی جدا می گذاریم تا با کمی نمک نیم پز شود. برنج در حدی خام که برای دم کردن بر می داریم و لپه در حدی خام که زیر فشار دست له بشود. لپه، گوشت و پیاز را با هم چرخ می کنیم. برنج، نمک، زردچوبه، فلفل، آرد و تخم مرغ را به آن اضافه کرده به شدت ورز می دهیم تا خمیری چسبنده بدست بیاید.برای سسی که کوفته ها در آن پخته می شوند، داخل قابلمه ی تخت و بزرگی مقداری پیازداغ، زردچوبه، نمک ، دو لیوان آب و به اندازه ی یک مشت کوچک از مایه ی کوفته را با هم مخلوط کرده می گذاریم تا به جوش بیاید. مقداری خمیر کوفته را کف دست مثل کتلت پهن کرده یک عدد آلوی خیسانده و مقداری پیاز داغ در وسط آن می گذاریم، گوشه هایش را جمع می کنیم و آن را قل می دهیم تا مانند یک توپ کروی در آید و داخل سس می گذاریم.

قلق ها:
هر کوفته باید به اندازه ی یک نارنگی بزرگ باشد. بعد از گرفتن همه کوفته ها به سس آب اضافه می کنیم تاحدی که دو سوم کوفته ها زیر سس قرار بگیرد و یک سوم بالایی آنها بیرون بماند. سیب زمینی ها را هم مابین کوفته ها می چینیم. بهتر است سیب زمینی ها هم اندازه کوفته ها باشند تا غذا ظاهر بهتری پیدا کند. زمان قرار دادن سیب زمینی ها را طوری تنظیم می کنیم که نه خام بمانند و نه بین کوفته ها وا بروند. نکته ی مهم این غذا این است که نباید کوفته ها از هم وا رفته و بشکفند. برای جلوگیری از آن باید به این نکات توجه کنید: آب کوفته نباید خیلی چرب باشد و نباید کاملا روی کوفته ها را بپوشاند. شعله ی اجاق نباید زیاد باشد و غذا نباید در حین پخت قل بزند. شعله باید کم نگه داشته شود. ترتیبی بدهید تا بخارات از ظرف خارج شوند. می توانید در قابلمه را نیم باز بگذارید یا به جای در از یک آبکش استفاده کنید. در مرحله ی آخر هم می توانید با توجه به طبعتان به آب کوفته ها در حد دلخواه آبغوره اضافه کنید و درون ظرف سرو کنید.

این غذای سنتی فوق العاده قشنگ و خوشمزه است. امیدوارم ازش لذت ببرید.


 
 
خانم می شویم
نویسنده : سعیده - ساعت ٦:٠۳ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱۱/٧
 

یه چند وقته دارم سعی می کنم یه ریزه نسبت به سابق کدبانو تر باشم. کلاس آرایشگری، کلاس آشپزی، کلاس خیاطی، سمینار های شوهر داری و تربیت جوجه و الخ. این ماجرا دو سه سالی هست که ادامه داره و من تو این مدت خیلی چیزا یاد گرفتم. می تونم بگم شاید کاربردی ترین آموزشهای زندگیم خواهند بود. این اواخر سراغ خود آرایی و گریم رفتم. شمشیر زنی و جهاد و کشتی کج زنونه اینه دیگه، حالا هی بردار بیل بزن، بگو من مهندسم، تهش باید کهنه بچه بشوری، میگی نه ئاه! نیگا من. آره خلاصه دارم دستور غذا های قدیمی رو جمع می کنم. خوبی من اینه که هم به یزد رگ می برم هم به شمال و می تونم از مامان بزرگهای دو جانبه اسرار کهن آشپزی ایرانی رو استخراج کنم. یکیش همین کوفته برنجیه که پریروز از بی بی جون تلفنی پرسیدم و با مامان شروع کردیم به درست کردنش. هم خوشمزه هم خوشگل، حیف که این قدر گشنه ام بود که عکس گرفتن ازش یادم رفت. خوبه دستورشو برا شما هم بذارم. امیدوارم درست کنین و دوست داشته باشین!!!!


 
 
جنس قفس ما در گوشی شده است
نویسنده : سعیده - ساعت ۱٠:٢٥ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱۱/٢
 

در شهر دل و خنده فروشی شده است
سرمایه ی ما خانه به دوشی شده است

ای کاش بدانید چه حد برگ برنده است
یکدانه جوابی که خموشی شده است

یک کاسه ی می، تاک و نی و شاخه ی لیمو
جنس قفس ما در گوشی شده است

فوقش دو سه تا دانه ی من دانه ی اشک است
آب خنکم قهقه نوشی شده است

از قافیه هایم، غم این طوطی دل ریش
صد میکده در زنگ و خروشی شده اس

یاد آوریش بهر دلم، اینکه لباست
چادر سیه و پوشیه پوشی شده است

دستت به شراب است نه همسایه ی دستت
همراهی و کیبوردی و موشی شده است

یا عین خیالت نشود، ای دل غافل
ابزار غزل ساز تو گوشی شده است

...